Reis Verslagen
Filippijnen/Tubbataha:
Tubbataha is het grootste koraal atol van de Filippijnen op een afstand van 92 nautische mijlen ten zuidoosten van Porto Princessa op het eiland Palawan, gelegen in het midden van de zogenoemde koraaltriangel. Tijdens alle de duiken zagen we veel grote vissoorten, zoals tonijn en makreel die als de rovers van het rif bekend staan. Maar het meest opvallende was het grote aantal rifhaaien die langs de riffen patrouilleren, terwijl de schildpadden er rustig doorheen zwemmen.

Dit gevoel is niet te fotograferen.


Lees reisverslag (PDF 2 MB)
Bekijk gallery

 

De straat van Tiran/Sharm el Sheikh:
De straat van Tiran ligt in de monding van de Golf van Aqaba en is aan de westzijde begrensd door de kust van de Sinaļ. In het oosten wordt de grens door het eiland Tiran gevormd. In het midden van dit kanaal liggen vier eilanden. Ze zijn vernoemd naar vier Engelse cartografen uit de negentiende eeuw. Jackson rif, Woodhouse rif ,Thomas rif en Gorden rif.

Bedevaartsoord voor onderwaterfotografen.


Lees reisverslag (PDF 2 MB)Tobago:
Het laatste ongerepte Caribische eiland voor de kust van zuid Amerika op steenworp afstand van Trinidad. Niet meer dan 50.000 inwoners, met verlaten stranden en ongeschonden riffen. Zowel onder als boven water een plek om te ontdekken. Het enigste Caribische eiland met een tropisch regenwoud en ongekende vogelstand.

De laatste plek in de Cariben voor duikers en natuur freaks.


Lees reisverslag (PDF 8,2 MB)
Bekijk gallery


Sudan:
Het land van onbekende steden. Het land van onbekende riffen waar elke duik een ontdekkingstocht is. Op elke vierkante meter van het rif is een poetstation. Waar haaien zich van alle kanten laten zien.

Het land met de mooiste wrakken van de wereld. Het land van extremen.


Bekijk gallery


Papua:
Voor de duiker die al alles heeft gezien op de wereld maar nog steeds op zoek naar het uiterste is Papua de geschikte plek. Van Manta's tot Pygmee zeepaardjes, van haaien tot zeldzame naaktslakken. Maar het gevoel dat je op de meest bijzonderste plek op aarde bent, laat je beseffen dat je het nooit meer zal zien zoals de laatste duik.

Er zijn verder extreme koralen en ongelofelijk veel vissen. Na deze duikervaring wilt u alleen maar terug gaan.


Lees reisverslag (PDF 6,5 MB)
Hypocampus Raja Ampat (PDF 1,6 MB)
Bekijk gallery 1 /
Bekijk gallery 2